4 ПРИЧИНИ, ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИНВЕСТИРАТЕ В SEO

1. По-добро качество на посетителите

Google, със сложните си алгоритми, реално е брокер. Той иска да съпостави потенциалните купувачи с потенциалните продавачи, а добрата SEO оптимизация помага това да се случи.

Оптимизацията не се състои в това да измамите търсачките да показват вашия сайт. Става дума за това търсачките да знаят точно за какво е вашето съдържание, така че да се показва пред правилните хора – хора, които търсят фирми като вашата. И имате много по-голям шанс да продадете на някой, който вече се интересува.

Оптимизирането на вашия сайт и съдържание за конкретна област (град, град или регион), заедно с местни цитати, качествени връзки и силна обява в Google My Business са от решаващо значение, ако искате да се конкурирате на местно ниво.

2. Здравословна Възвращаемост на Инвестицията

SEO е рентабилен маркетингов инструмент. Последните изследвания сочат, че той дава най-високата възвръщаемост на инвестициите (ROI) за много предприятия.

Според неотдавнашно проучване в сферата, почти 50% от фирмите заявиха, че SEO оптимизацията има най-висока възвръщаемост на инвестициите, докато по-малко от 20% виждат добра възвръщаемост от платеното търсене.

Органично търсене (SEO) - срещу останалите маркетинг канали

И въпреки че възвръщаемостта на някои стратегии за дигитален маркетинг е краткосрочна, SEO за органично търсене поставя основите за възвръщаемост в дългосрочен план, дори след приключване на инвестицията или кампанията. Увеличеният трафик, положителното потребителско изживяване и статута на авторитет, които SEO изгражда, ще ви помогнат да увеличите продажбите си дълго след изчезването на вашата PPC (реклама за платено търсене) реклама.

SEO Оптимизация - дулготрайни резултати

Каква е типичната възвращаемост на инвестицията за SEO?

Въз основа на множество източници и изследвания, средната възвръщаемост на инвестициите за онлайн маркетинг е доста еднаква, въпреки че може да зависи от пазара / продукта, но обикновено:
• Съотношение над 5: 1 (5x) се счита за силно за повечето предприятия
• Съотношението 10: 1 (10x) е изключително.
• Постигане на съотношение по-високо от 10: 1 е възможно, но не бива да бъде очакването.
За бизнеси, които до момента не са предприемали онлайн маркетинг или имат лошо SEO, резултатите могат да надвишат 50x.

3. Запазете конкурентност

Появяването на важната първа страница на страниците с резултати от търсачките (SERP) е силно конкурентоспособно. Практиката показва, че първите 3 резултата получават 40% от всички кликвания, така че си струва да бъдате в началото.
SEO не е нова концепция и някои играчи са много добре утвърдени онлайн, което означава, че са начело в класацията. Да се състезаваш с тези компании в SERP може да бъде сложно и с всеки ден става все по-трудно. Ако подобрявате класирането си със SEO оптимизация, може да намалите тяхната прединина и да мислите за разтеж.
Дори на местно ниво, ако не инвестирате в SEO оптимизация, много от конкурентите ви го правят и се възползват от печалбите.
И това е продължаващ процес. С всяка нова актуализация на алгоритмите търсачките се стремят да предоставят на потребителите най-доброто и най-подходящото съдържание. Сайтовете, които не са в крак с най-добрите практики, бързо ще загубят позициите си.
Освен това, доброто SEO изисква задълбочен анализ на вашите конкуренти, онлайн пазара и поведението на купувача.

4. Популярността на Марката и Авторитет

Страничен ефект от доброто SEO е и по-доброто разпознаване на бранда и създаването на авторитет към бранда. Хората търсят в търсачките, нещо конкретно и когато свикнат да виждат вашият бранд на първите резултати, се създава усещането че това е мястото за този тип стоки/услуги.